Aioli eller majones, det du vil

Hei igjen hjemmefra i dag og det er deilig, selv om jeg bare var borte fire dager.

Uansett, det var ikke mer aioli i kjøleskapet og det må vi ha. De av dere som har fulgt med meg på den gamle bloggen har fått denne oppskriften før, men den er så god og genial at jeg deler den igjen.

Her er det du trenger. Tar du bort hvitløken får du majones og du kan også tilsette urter som estragon f.eks. for å lage estragonmajones som er godt til skalldyr.

img_3926-1Du trenger 2 ts hvitvinseddik, 2 ts sennep, (jeg bruker en teskje av hver av disse) 2 eggeplommer, 2 hvitløksfedd, 2 dl olje, litt sitronsaft og en klype salt. Alt må ha romtemperatur.img_3933-1I tillegg trenger du to spiseskjeer vannAlle i grediensene, unntatt oljen, has oppi en lang smal beholder. Den som fulgte med stavmikseren. Sett stavmikseren oppi beholderen som nå har fått alle ingrediensene i bunnen. Mens stavmikseren står stille heller du all oljen oppi beholderen på en gang.
Nå ser det sånn ut og nå starter du mikseren uten å bevege den noe særlig før du ser at majonesen begynner å få riktig konsistens.Etter 30-60 sekunders miksing er ingrediensene gått sammen til å bli til den beste aiolien og attpåtil selvlaget.
Nå er det bare å fylle den oppi et kjekt glass og sette det i kjøleskapet. Aiolien smaker best når den ha fått hvilt seg litt, over natten eller i alle fall noen timer.

Bon appetitt og jeg håper du har en fin lørdag.

Publisert av

ingridtunheim

Hei, jeg er Ingrid og jeg bor på Jæren. Hjertelig velkommen til min blogg. Den handler om alt og ingenting fra min hverdag. Dagene hjemme, på hytta eller på jobb der jeg flyr rundt omkring som purser i SAS.

5 kommentarer om “Aioli eller majones, det du vil”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..