Ovnsbakte rotgrønnsaker

Dette synes jeg er så godt altså. Nesten som det er en rett i seg selv, men vi bruker dem som tilbehør i steden for poteter. Jeg lagde disse da vi hadde en bufe av restene etter jul.


Oppi her har jeg, søtpotet, gulrøtter, gulbete, polkabete, sellerirot, pastinakk, persillerot og jordskokk. Jeg heller over litt olivenolje og maldonsalt og steker dem på 200 grader i 30-45 min. De må ha litt tyggemotstand synes jeg, så ikke stek dem for myke.

Når de er kommet ut av ovnen blander jeg inn litt pistasjvinagrette. Det gjør susen på disse grønnsakene. Oppskrift på pistasjvinagrette finner du HER.  Jeg bruker samme fremgangsmåte ved tilsetting av oljen som jeg gjør til aioli, som du kan lese om HER.

Jeg lager litt mye, for de tåler flere dager i kjøleskapet.

Én tanke på “Ovnsbakte rotgrønnsaker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s