Mandel-, sjokolade- og kokoskake

Husker dere at jeg var på Kafé Strandhaven i Lillesand og spiste kake? Den var så innmari god at jeg måtte prøve å bake en lignende, og det har jeg gjort. Jeg syntes den blei nesten lik den på kaféen og veldig god.Jeg har blandet to oppskrifter jeg fant på nettet og her er resultatet.

2 egg, 1,5 dl sukker, 1 dl kokos, 1 dl hakkede mandler, 50 g sjokolade, 1 ts bakepulver, ca 1,25 dl mel og en dasj husholdningsfløte. Kremen er en slik som er laget av Philadelphiaost, smør, melis og sitronsaft, lik den som brukes til gulrotkake.

Jeg rørte egg og sukker hvitt og tilsatte resten, og brukte en 18cm form. Jeg stekte kaken på nederste rille i ovnen på 180 grader.

17 tanker på “Mandel-, sjokolade- og kokoskake

  1. Uh, hvor ser den god ud, Ingrid! Det forsøg er du da sluppet godt fra 🙂 Du tager nogle vældigt gode billeder. Har du lært at fotografere eller er du selvlært?
    Kh Nana

  2. Takk for inspirasjon, ser nydelig ut den kaken.
    Har ikke vært innom på en stund, og har lest med nedover. Ser at du har kjøpt deg bomberjakke; fin farge, tøff til jeans.

    Ha en fin vår.

  3. Hej Ingrid, som svar på din kommentar pa bloggen min: … Ja men det är ju det som gör dig så unik. Alla tjejer på min ålder letar alltid bra tips från den lite äldre generationen och i alla fall jag är ganska trött på «rosa bloggere». Jag tycker du har en underbart och super läcker blogg och jag kommer verkligen fortsätta läsa den. Stor kram och lycka till med bloggandet. Kram //Sofia

  4. Tilbaketråkk: Er du like glad i kake som meg? | Ingrid Tunheim

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s