Albykringle

I 15 år har Mannen snakket om den fantastiske Albykringla som selges på kafeen Galleri F15 på Jeløya.


Endelig fikk jeg laget den til Mannens store overraskelse, glede og entusiasme. Jeg har, som sagt,  i alle disse årene fått høre om denne himmelsk gode kringlen. Jeg har smakt den selv også en gang vi var der for mange år siden, men kunne ikke huske hvordan den var.
Jeg laget 3/4 mengde av full oppskrift til en form på 35x25cm. Ifølge Mannen har denne oppskriften alltid vært hemmelig, men nå fikk jeg den altså, og da måtte jo kringlen prøvebakes. Hvorfor det heter kringle når det er en langpannekake vet jeg ikke.

Oppskriften fikk jeg hos Mette med bloggen mat og natur.

125 g smør, 6 dl melk, 125 g gjær, 60 g sukker, 3 egg, 750 g hvetemel. Smøret smeltes i melken og avkjøles. Tilsett gjær, sukker og egg. Bland dette i melet.

Fyll: 200 g sukker, 200 g smør, 1 ts vaniljesukker røres hvitt.

Halve deigen legges i langpannen, så fyllet og så resten av deigen oppå. Strø godt med hakkede mandler og perlesukker på toppen.

Stekes i ca 25 min. på 200 grader midt i ovnen.

3 tanker på “Albykringle

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s