God kveld fra Sørlandet

Her har det vært helt fantastisk vær i dag, og det har det jo i store deler av landet. Og så fortjent som det er da. Vi trengte den vitamininnsprøytningen nå alle mann. 

Jeg har vært på hytta hele dagen, nesten i alle fall. Jeg var her allerede klokken 08.30. Jeg  våknet i 04-tiden og tenkt jeg kunne ikke godt dra tidlig da jeg lå våken uansett. Det er ulempen med å ha vekking før fuglene står opp når jeg er på jobb. Jeg våkner like tidlig hjemme de første fridagene. Fordelen var nesten ingen trafikk, men veldig mange russebusser i motsatt kjøreretning på vei mot russetreff i Kongeparken, og de må jo ha vært på veien hele natten.I alle fall, til middag i kveld, til meg selv, laget jeg marinerte scampi med wokkede grønnsaker. Dere som følger meg på Snap (ingridtunheim, jeg har plass til flere altså) vet jo det, og noen av dere sendte meg melding om at dere gjerne ville ha oppskriften på marinaden. Denne er god altså, og håper du også liker den. Jeg er jo ikke vanskelig å be. Igjen, jeg liker det enkle.

 • Olivenolje
 • Soyasaus
 • Hvitløk
 • Chili, fersk eller tørkede chiliflak
 • Revet ingefær

Jeg har ikke eksakte mengder, bare prøv deg frem. Det kan umulig gå så veldig galt. Bland ingrediensene og la rensede rå scampi ligge i marinaden en time eller to, eller lenger om det passer bedre. Jeg heller både scampi og marinade i pannen og steker dem raskt til de er gjennomstekte, 2-3 minutter eller noe sånn. Deretter blander jeg alt som er i pannen sammen med de wokkede grønnsakene. Scampiene blir litt mørke i fargen pga. soyasausen. Du kan jo servere dette sammen med nudler eller ris, men jeg spiser kun med grønnsaker og litt chili-og paprikagelé ved siden.

6 kommentarer om “God kveld fra Sørlandet

 1. Også her har vi haft fantastisk vejr! Vi fortjener det da også efter den kolde og barske april vi lige har kæmpet os igennem 🙂 Jeg håber du får en rigtig dejlig weekend, og at vejret holder i sig både lørdag og søndag. Kh Malin

 2. Du laga så mykje god mat.
  Dette frista.
  God helg i fineveret.
  Me er på hytta i solskin frå blå himmel,
  men ekkel vind jaga meg inn til PC-en ei stund 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.