Har du hørt om egg cloud? Det hadde ikke jeg heller før jeg kom over det hos den danske bloggeren Karen. Som du jo vet, så må jo jeg prøve det ut når jeg ser noe nytt og gøy, så jeg laget egg cloud til frokost til meg selv i dag. Jeg blir så glad når jeg finner nye enkle ting, og det var en skikkelig smakfull og fin variant til egg og bacon. Jeg brukte spekeskinke i steden for bacon, men det gikk fint. Det er jo koselig å gjøre stas på deilige og rolige søndagsmorgener, og for å få en ekstra fin start på dagen.Du som følger meg på Snap (ingridtunheim) har jo sett at jeg flere ganger har laget eggepanne, som også er veldig godt, og en variant av egg og bacon.
For å lage egg cloud så skiller du egg og plomme fra hverandre og lar plommen ligge igjen i eggeskallet. Eggehviten pisker du først helt stiv og tilsetter deretter revet permesan, hakket purre eller gressløk og litt sprøstekt bacon. Legg blandingen på bakepapir, smør gjerne litt olje eller smør der du legger den, så blir det enklere å få skyen løs etter stekingen. Lag en liten grop i midten av skyen og stek den i 3 min på 225 grader i ovnen. Så fyller du forsiktig eggeplommen i gropen (jeg klarte å få hull på min) og steker i 3 minutter til. Som du ser, så spiste jeg min sammen med litt salat i steden for brød.
Hej Ingrid,
Ja, de er lækre, de luftige æggeskyer, og sjovt, at de er blevet så moderne. Tak for linket til min blog!
Kh, Karen
Nam mmmmm
Så da veldig fristende, godt ut !
Ikke hørt om .. men ser jo veldig fristende ut :)) Takk for fint tips og inspirasjon :)) Ønsker deg en fin mai mnd videre ❤ Annebe