17.mai

For oss i Norge er 17.mai mer et begrep enn en dato, og som vi elsker denne dagen. Nasjonaldagen vår, hvor barna går i tog med musikkorps, norske flagg og spiser iskrem og pølser. Og 17.maikake må vi jo ha til kaffen hjemme.Jeg laget en pavlovakrans med lemon curd og pisket krem og pyntet den med de norske fargene. Friskt, søtt og deilig luftig på en og samme tid. Røde bringebær, hvit krem og små blå fioler. Jeg liker at pavlova ser litt rustikk ut, og se på de søte små fiolene. De gjør hele pynten synes jeg, så enkelt, og så uendelig vakre som de er, hver og en.Jeg hadde ikke pakket med meg hverken bunaden min eller Chanelvesken, og det angret jeg på i dag. Her er antrekket som jeg brukte i steden for, og 17.maifeiring blei det, bunad eller ei.

Jeg håper du også har hatt en flott nasjonaldag.

12 kommentarer om “17.mai

 1. Hvor blev din kage fin! Jeg laver ret ofte pavlova, men jeg har aldrig flækket den og lagt noget imellem lagene. Det må jeg prøve. Det er ikke kun kagen der er smuk; det er du også 🙂
  Og hvad siger man … ? Glædelig nationaldag! (Vi har ikke noget lignende i Danmark hvor vi nok markerer, men ikke rigtigt fejrer Grundlovsdag).

  1. Vi bruker å si Gratulerer med dagen til hverandre på nasjonaldagen. Jeg har ikke delt pavlovaen. Jeg har bare laget den som en ring og lagt et lag lemon curd først og krem på toppen og så pynt.

   1. «Gratulerer med dagen» 🙂 Det skal jeg huske. Nåh, jeg så det som om lemon curden var mellem flere lag marengs. Smuk var den i hvert fald!

 2. Fristende kake, men jeg falt nå mest for vesken din !!
  Er vel ikke Furla?
  Jeg er på utkikk etter en liten gul sommervesk, og denne var jo midt i blinken…hvor har du kjøpt den `????

 3. Forsinket lykønskninger på dagen. Må jeg spørge dig om hvem der har taget det smukke billede af dig?
  God dag til dig

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..