Ville blomster og spiselige blomster

Jeg har siden jeg var barn likt å plukke blomster jeg møter på min vei ute i naturen, og jeg blir like rørt hvert år av å se dem blomstre på ny, år etter år.  På denne tiden er det nesten ikke nødvendig å kjøpe blomster til vasen inne, for naturen byr seg jo frem i all sin prakt fremover.Bare se på lupinbladene bakerst her. Er de ikke fine? De hang litt da de kom inn, men de kom seg etter hvert. De er nesten som en blomst i seg selv, synes jeg.Mange blomster er jo også spiselige og er fine til kakepynt og dekor. Hos Moseplassen kan du lese mer om det. Jeg tenker at der er viktig å tenke på om blomstene kan være sprøytet med gift dersom man skal spise dem. I alle fall om jeg ikke har dyrket dem selv.Fiolene jeg hadde på pavlovaen i går fikk bare være til pynt. De hadde jeg kjøpt på Plantasjen og jeg tok ikke sjansen på at de ikke var sprøytet. Better safe than sorry, tenker jeg, og de er jo mest tenkt som dekor også.

6 kommentarer om “Ville blomster og spiselige blomster

 1. Kaka ser deilig ut, og ikkje minst flott. Men einige med deg, eg er litt skeptisk til å ete blomster.
  Markblomster er utruleg dekorativt.
  Det er ei fin tid no, alt er grønt og det skjer så fort at ein må ha augene godt opne for å få
  med alt det fine som skjer i naturen.
  Nyt maidagane vidare.

 2. Hei Ingrid, så hyggelig at du lenket til den gamle bloggposten min om spiselige blomster, og ikke minst at du sa i fra!

  Koselige og inspirerende bukettbilder også, i morgen skal jeg ut med bilen, da blir det grøftekantblomser på meg også 😀

 3. Sikke en fin kage!! God ide at pynte med blomster, men forstår godt, at du ikke tør spise dem, hvis ikke de har groet i din egen have. Udstødningsgasser, sprøjtemidler osv – det gider vi ikke at spise.
  Mon du vil dele opskriften på kagen?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..