Sommerens beste syltetøy

Legg sommeren på glass og lag ditt eget rabarbrasyltetøy. Rabarbra har fått sin renessanse og det er vel fortjent. Nå er tiden for å høste denne friske fine stilken.Jeg husker min barndoms rabarbra i ene handen og posen med sukker i den andre. Vi dyppet stilken i sukkerposen og sugde i oss søtt sukker og sur rabarbra. Barndommens glade sommertid med en strøm av endeløse soldager.

  • 1 kg rabarbra
  • 750 g sukker
  • 2 ts vaniljesukker

Kutt opp rabarbrastilkene å ha dem i en gryte og tilsett sukker og vaniljesukker. Varm dette opp forsiktig i starten så det ikke brenner seg i bunnen. Ikke tilsett vann, rabarbraen gir fra seg nok vann etterhvert. Kok på svak varme til rabarbraen går i oppløsning og rør i gryten av og til. Jeg fryser mitt syltetøy i passe porsjonsbeger. Rabarbra krever en del sukker for å få frem den gode smaken, synes jeg.

Syltetøyet er supergodt i yoghurt naturell, som tilslørte bondepiker, på vafler, på brødskiven osv.

Publisert av

ingridtunheim

Hei, jeg er Ingrid og jeg bor på Jæren. Hjertelig velkommen til min blogg. Den handler om alt og ingenting fra min hverdag. Dagene hjemme, på hytta eller på jobb der jeg flyr rundt omkring som purser i SAS.

5 kommentarer om “Sommerens beste syltetøy”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..