Småbrød med solsikkefrø

I pinsen var mine to døtre, to barnebarn og jeg sammen til lunch og det var så trivelig. Jeg elsker å ha mine barn hjemme på besøk. Jeg laget min supergode brokkolisuppe og til den spiste vi nybakte småbrød, rørossmør og også det gode rabarbrasyltetøyet jeg laget for litt siden. Nystekte brød, godt smør og syltetøy, kan du kjenne smaken og lukten?

  • 800 g hvetemel
  • 200 g grovt rugmel
  • 250 g solsikkefrø
  • 2 ts salt
  • 50 g fersk gjær eller en pose tørr
  • 9 dl lunket vann

Elt deigen sammen og la den heve. Lag så små brød, snurr dem gjerne litt, de skal se rustikke ut og la dem heve litt igjen.

Varm ovnen til 280-300 grader med stekeplaten inni. Ta platen ut når ovnen er varm, legg på brødene og stek i 15-17 minutter i den varme ovnen.

Brødene egner seg kjempegodt til frysing og så varmes opp igjen i stekeovnen. Da får de en deilig sprø skorpe, akkurat som nystekt.

Én tanke på “Småbrød med solsikkefrø

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s