Bli med på tur

En deilig og lun formiddag i Oslo igjen og jeg kjenner meg så heldig som har anledning fra tid til annen å være her noen timer, helt uten forpliktelser. Jeg hadde håp om å spise lunch med yngstedatteren som bor og jobber her i byen, men hun er i Kina på noen greier denne uken. Etter frokost spaserte jeg opp til Gamle Aker kirke og gikk ned Telthusbakken og over Akerselva.

Hvem skulle tro at Telthusbakken med disse sjarmerende gamle trehusene ligger midt i byen? Har du sett så pittoresk?

Gammelt møter nytt langs elva.

Det går en fin gangvei langs elva fra Maridalsvannet, eehh, tror jeg, og helt til Bussterminalen. Jeg startet min vandring som sagt ved Gamle Aker kirke og jeg anbefaler deg å rusle den turen. Det tar ikke lang tid og det er til tider som en helt annen verden enn midt i hovedstaden vår.

Oslo kommune har laget Turguide Akerselva

4 tanker på “Bli med på tur

 1. Ja, her har du hatt ein fin tur. Fine bilder.
  Me tok trikken til Kjeldsås og starta der. Stien var ikkje lett å finne alle stadar,
  men me hadde med kjentmann som guide.

  Håpe det er OK at eg har linka til innlegget ditt om Naustet i Oslo,
  eg var der i helga og skreiv eit innlegg om det.
  Takk for tipset.

 2. Så mange fine bilder. Jeg var innlagt på Revatismesykehuset for mange mange år siden. Sykehuset lå den gang Akersbakken og fra rommet kunne jeg se ned til Gamle Aker kirke. Må være fint og ta slik fin tur og bli kjent i byen.

 3. Koselige bilder, tror jeg har gått i områdene der jeg også.. :)) Håper å få til en Oslo tur snart..var mye der før jeg ble syk… Liker å bare rusle rundt gjerne på søndager når butikkene er stengt ❤ Annebe

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s