Fiskesuppe, det er godt det.

Her om dagen laget jeg en supergod fiskesuppe, om jeg må si det selv, og jeg laget så mye at det var nok til to dager. Hvem har lyst å stå inne å lage mat på flotte sommerdager mens solen skinner og livet foregår utendørs fra morgen til sene kvelden. En av dagene kan den spises sammen med pasta og bli til en fiskegryte og en dag som suppe med småbrød.

  • 400 g fisk
  • 100 g reker
  • 100 g blåskjell uten skjell
  • 2 gulrøtter i fyrstikkstaver
  • 1 liten grovhakket løk
  • 1 liten purre i tynne skiver
  • 200 g sellerirot i små terninger
  • 1 liter fiskekraft (Jeg bruker vann og 3-4 terninger Toro fiskebuljong)
  • 4 ss hvetemel
  • 5 ss smør
  • 2 dl fløte
  • 0,5 dl rømme
  • 1 ss gressløk
  • En dasj soyasaus etter smak

Smelt smøret i en gryte og tilsett melet. Spe så på med vannet og tilsett buljongterningene og kok opp. Ha så oppi fløten, rømmen, soyasausen og grønnsakene. La det småkoke 4-5 minutter før du tilsetter fisken skåret i passe biter. Jeg bruker frossen torsk og sei fra blokk. Det fungerer og er enkelt. Du vet jo jeg liker enkle ting. Før servering tilsetter du kokte reker og blåskjell og varmer opp. Denne gangen hadde jeg ikke blåskjell, men det gjør seg både smaksmessig og det ser delikat ut med skjellene i suppen.

Én tanke på “Fiskesuppe, det er godt det.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s