Digg popkorn til sommerkvelden

Popkorn i seg selv smaker ikke så mye, så her må det tilsettes litt smak. På kino spises salte popkorn, men hjemme kan du kline til med litt andre smaker. Jeg laget karamelliserte i går.

  • 100 g smør
  • 100 g brunt mykt sukker
  • 100 g lys sirup (jeg brukte lys lønnesirup)
  • 1/4 ts natron
  • 1,5 ts maldonsalt
  • Vaniljeessens
  • 75 g poppede popkorn

Smelt smør, sukker og sirup i en litt stor gryte og la det koke 5-6 minutter på svak varme og rør litt innimellom.  Ta gryten av varmen og tilsett natron, salt og noen dråper vaniljeessens og rør sammen. Tilsett nå de poppede  popkornene og bland slik at kornene er dekket med karamell. Legg kornene på plate dekket med bakepapir og stek i ovnen på 175 grader til karamellen er smeltet. Nå har du deilige saltsøte popkorn til fredagskvelden. Enjoy!

Jeg har en annen variant jeg også vil prøve ut, så stay tuned!

Publisert av

ingridtunheim

Hei, jeg er Ingrid og jeg bor på Jæren. Hjertelig velkommen til min blogg. Den handler om alt og ingenting fra min hverdag. Dagene hjemme, på hytta eller på jobb der jeg flyr rundt omkring som purser i SAS.

Én tanke på “Digg popkorn til sommerkvelden”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..