Sjokoladekake

Sjokoladekake er alltid suksess, og denne er ekstra god, synes jeg. Jeg har delt den i to og smurt et tynt lag bringebærsyltetøy over den underste bunnen og lagt et lag pisket kremfløte iblandet bringebærsyltetøy oppå der igjen. Det er så godt, altså. Sjokolade og bringebær, nam, en klassisk vinner, spør du meg.  Du kan selvfølgelig bare ha sjokoladekrem i midten også, eller noe annet om du vil.

  • 125 g smør
  • 3 ss bakekakao
  • 1 dl vann
  • 250 g sukker
  • 150 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ts vaniljesukker
  • 3 egg

Smør, kakao og vann varmes opp, tilsett så sukkeret og deretter det tørre. Til slutt røres eggeplommene i. Pisk hvitene stive og rør forsiktig inn i blandingen. Stekes på 180 grader nederst i ovnen i ca 30 min. 24 cm form.

Sjokoladekrem

  • 100 g smør
  • 1 plate Dronningsjokolade el.
  • 200 g melis
  • 1 egg

Smør og sjokolade smeltes, tilsett så melis og rør til slutt inn egget.

11 kommentarer om “Sjokoladekake

  1. Flott Kake takk for oppskrift 🙂
    Fikk lyst å lage den kaken i dag, hvis ikke gjestene kommer i dag kan denne kaken fryses?
    Har du prøvd det i og med at det er krem inne i den

    1. Hei Solveig
      Jeg har faktisk lagt denne i fryseren og skal ta den opp på torsdag. Jeg er også spent på hvordan det blir, men X’er fingrene for at det går fint. Tenker å tine den over natta i kjøleskapet. Uten kremen inni er den super å fryse. Klem, Ingrid

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.