Syltede gresskar

Gresskarsesongen er her. Forsåvidt er den kanskje her året rundt, siden de sansynligvis kan importeres som så mye annet. Uansett synes jeg er det hyggelig å lage mine egne syltede gresskar, ikke er det tidkrevende eller vanskelig heller.Jeg bruker  muscatgresskar, men det går sikkert fint å bruke andre typer også.

  • 1 kg gresskar
  • 4 dl 7% eddik
  • 750 g sukker
  • 40 g fersk ingefær

Kutt gresskaret i biter og kok dem passe møre i eddiken, sukkeret og skiver av ingefær. De skal ha litt tyggemotstand. Ta så opp gresskarene og legg dem i glasset mens du koker inn laken til den blir litt fyldigere. Ta ut ingefæren og hell over gresskarbitene og skru på lokk. Glassene oppbevarer jeg i kjøleskapet og der holder de seg lenge.Vi spiser disse for det meste når vi har hvit fisk til middag. Det er så godt, og har du ikke prøvd syltede gresskar, er det fort gjort å lage et glass eller fire for å smake dem. Det er ikke alltid nødvendig å lage så mye, men selvfølgelig, har du et glass til overs er det alltid kjekt å gi bort litt.

Publisert av

ingridtunheim

Hei, jeg er Ingrid og jeg bor på Jæren. Hjertelig velkommen til min blogg. Den handler om alt og ingenting fra min hverdag. Dagene hjemme, på hytta eller på jobb der jeg flyr rundt omkring som purser i SAS.

3 kommentarer om “Syltede gresskar”

  1. SYltet gresskar er såååå godt! Kan også anbefale det som tilbehør til indisk og nord-afrikansk mat, passer kjempefint til de krydderne man bruker i sånn mat. Og så synes jeg det er godt til kjøttkaker også, jeg

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..