På jakt etter julestemning

Vi er jo fortsatt i november, men allikevel begynner julen å sette sitt preg på tankene og omgivelsene. Jeg fikk ikke møtt Ylva i går siden flyet mitt til Bodø blei kansellert og jeg dro til Oslo på overnatting i stedet. Jeg tok turen ut i formiddag for å kjenne litt på julestemningen i sentrum og innom julemarkedet i Spikersuppa, men først gjennom Slottsparken, som er et deilig sted.

Det slår meg hvor mye vi legger vekt på fordums tid og nostalgi når det kommer til julen og dens utsmykning. Vi dyrker på en måte det gamle som bare ytterst få fikk oppleve på den tiden.

Dette er mer i min gate, men jeg kan også like nostalgi. Ja takk til litt av begge deler.

Publisert av

ingridtunheim

Hei, jeg er Ingrid og jeg bor på Jæren. Hjertelig velkommen til min blogg. Den handler om alt og ingenting fra min hverdag. Dagene hjemme, på hytta eller på jobb der jeg flyr rundt omkring som purser i SAS.

14 kommentarer om “På jakt etter julestemning”

  1. Godt at du slap for at møde Ylva! Og Oslo ser da vældig jule-hyggelig ud! Jeg er også så småt begyndt at indføre julen her på gården. Fx lyskæder kan man ikke være for tidligt ude med 🙂

  2. Jeg pleier alltid å ta en tur til Oslo i desember. Har julelunch med Helen , og vi har vært på Grand, men ikke etter omgjøringen. De siste årene er vi på nostalgiske Bristol. Liker stemningen i Oslo. Det er jo bare en drøy time med tog for meg fra Fredrikstad.
    Godt du ikke møtte Ylva.

  3. Ja, det er den gamle storgårdsjulen som er blitt en slags mal for dagens julefeiring. Det skyldes nok at den er så godt dokumentert gjennom romaner og i nyere tid, filmer sånn at alle har et felles bilde.

  4. Så mange fine bilder du har tatt på din vandring i Oslo. Koselig og bare vandre rundt og se hva hovedstaten har og by fram. Et sted solgte de oster fra Beito ysteri. Har vært innom ysteriet for noen år siden. De har bra utvalgt i gode oster. En fin helg til deg.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..