Eggnog

De siste årene har jeg laget eggnog og synes det er blitt en så koselig tradisjon. Ja, det er kanskje litt amerikansk, og kanadisk også har har jeg forstått, men like hyggelig.Å sette seg i go’stolen etter middagen i julen med kaffe og et lite glass eggnog, nyte freden og se på juletreet, altså, det er magisk. Å nyte et glass sammen med gjester er hyggelig det også. Slik lager du den;

  • 2,5 dl h-melk
  • 2,5 dl fløte
  • 350 g sukke
  • 5 eggeplommer
  • 1ts vaniljesukker, jeg bruker Cemo ekte vaniljesukker
  • 1 kanelstang
  • litt revet muskat

Kok opp melk, fløte, sukker og muskat og avkjøl. Fjern kanelstangen. Visp sammen eggeplommer og vaniljesukker og tilsett den avkjølte melkeblandingen. Varm blandingen forsiktig til litt kremet konsistens ca, 75-77 grader og avkjøl. Til slutt tilsettes 2,5 dl blanding av mørk rom og brandy/Cognac. Jeg bruker å ha krem på boks som jeg sprayer på før servering og river bittelitt muskatnøtt på toppen.

2 kommentarer om “Eggnog

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.