Fingerkremkjeks

Oppskriften på fingerkremkjeks er etterlyst og den deler jeg så gjerne. Det finnes sikkert mange varianter av denne om du googler, men her er altså min barndoms favoritt. Jeg kan huske at som barn fikk vi ofte tilsette kondittorfarge i kremen.

  • 400 g mel
  • 100 g potetmel
  • 100 g sukker
  • 200 g smør
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 ss melk
  • 2 egg

Det tørre blandes og smør smuldres inn. Tilsett egg og melk og la deigen hvile kaldt til neste dag. Deigen er også enklere å kjevle når den er litt kald. Kjevle og trykk ut kjeks i ønsket form og størrelse.

Kremen lages av 250 g melis og smeltet delfiafett til ønsket konsistens. Smak til med romessens.

2 kommentarer om “Fingerkremkjeks

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s