Nanbrød og raita

Januar er måneden for en frisk start. Starte på et nytt og ubrukt år, starte med mine nyttårsforsett og å bruke maten som allerede ligger i fryseren. I dag fant rester av en indisk kyllinggryte som var mer enn ett år gammel. På tide å spise den nå, tenkte jeg og fant en god unnskyldning til å bake tilhørende nanbrød. Det er så godt, og det er raita også.

Når jeg lager raita bruker jeg den tørkede mynten min, den som jeg også bruker til te. Jeg elsker slike små ting som jeg kan lage selv og ta med meg fra sommeren.

Mine ingredienser til raita er;

  • Agurkterninger
  • Tomattreninger, det faste kjøttet
  • Chili
  • Yoghurt naturell
  • Hvitløk
  • Salt og pepper
  • Mynte

Til 8 nanbrød lager jeg en deig av;

  • 500 g hvetemel
  • 25 g gjær
  • 2,5 dl melk
  • 1 ts sukker
  • 1 ts salt
  • 2 ts bakepulver
  • 4 ss olje
  • 2,5 dl yoghurt naturell eller matyoghurt

Jeg klapper brødene flate mellom hendene, som jeg smører inn med olje. Sett ovnen på grill, medium. Legg to brød på bakepapir og sett stekebrettet litt høyt opp i ovnen. Grill brødet til passe farge, snu det og grill på andre siden. Pass på bakepapiret. Hos meg tok det nemlig til å brenne inni ovnen. Jeg hever deigen før jeg lager brødene, men ikke etterpå. Nan kan lett fryses og tas opp igjen.

8 kommentarer om “Nanbrød og raita

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s