Bak deg en bollekrans

Er det noe jeg liker, så er det fersk, myk og deilig gjærbakst, men hvem liker vel ikke det? Søndag er det fastelavn, og det er på tide å ta på bakeforkledet og finne frem ingrediensene.

Aller best liker jeg hveteboller med kardemomme, rosiner og sukat.

Jeg liker å pynte kransen med litt melisglasur. Det gjør den enda mer innbydende og delikat, og så er det kjekt å sette en fin krans på kaffebordet. Om du vil bruke min oppskrift, er den som følger;

  • 7 dl lunken melk
  • 1,5 pose gjær
  • 200 g sukker
  • 180 g smeltet smør
  • 1 kg hvetemel

Dette er basisoppskriften jeg alltid bruker til gjærbakst og tilsetter det jeg ønsker av smaker alt etter hva jeg skal bake. Denne oppskriften funker hver gang.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.