Helt rå kaker

Raw food og kaker er helt i tiden har jeg forstått og da bare må jo jeg teste det ut. Raw kaker er laget av naturlige veganske råvarer og de er ikke stekt, men de er kaloririke, enormt kaloririke. De er et sunnere alternativ til vanlige kaker som er laget med raffinert sukker og mel. Sunn og sunn, fru Blom, tenker jeg, kake er kake. Forskjellen er at raw kaker har et hav av kalorier fylt med næring. Vanlige kaker har et hav av kalorier fylt med mindre næring.Jeg laget denne, raw lemon cheese cake og den blei veldig god. Det skal være kokossmør i denne. Det hadde jeg ikke og laget det selv ved å kjøre en pose kokosmasse fra Coop i blenderen til den blei til lett flytende smør. 4-5 minutter tok det med min blender.Det var så mange oppskrifter som fristet, så jeg laget to.

Dette er en appelsin og blåbærkake som også blei veldig god. Jeg har brukt 18 cm kakeform og til denne med blåbær og appelsin brukte jeg halv oppskrift. Jeg kunne fint hatt en hel oppskrift til toppingen.

Raw kaker er annerledes i smak og konsistens enn tradisjonelle kaker. Det er kokossmør eller kokosolje som holder toppingen sammen og de har et hint av kokos i smaken. De er mektige, selv for meg og må spises i små porsjoner. Jeg har skåret restene av kakene opp i små stykker og lagt dem i fryseren. Jeg tror det vil fungere bra å tine dem opp igjen ved passende anledninger.

Er du i Oslo kan du besøke kafeen Oslo raw på Adamstuen for å smake på deres kaker.

Publisert av

ingridtunheim

Hei, jeg er Ingrid og jeg bor på Jæren. Hjertelig velkommen til min blogg. Den handler om alt og ingenting fra min hverdag. Dagene hjemme, på hytta eller på jobb der jeg flyr rundt omkring som purser i SAS.

5 kommentarer om “Helt rå kaker”

    1. Det hadde ikke jeg heller, Maria før jeg laget disse. Jeg kommer nok til å holde meg til vanlige kaker i fremtiden, men det var gøy å prøve. Et veldig godt alternativ til dem som har cøliaki, ikke tåler melk og egg osv. Økonomisk sett er det også kostbare kaker. Klem, Ingrid

  1. Oi oi, dette så godt ut, kunne tenke meg å bake selv 🙂 men jeg er så dårlig på engelsk, så kunne du vært brydd med å skrive ned oppskriftene? Supert hvis du kan 🙂 Klem! 😊

    1. Hei Ranveig 😊 Jeg kommer ikke til å oversette oppskriftene da det blir for omfattende her på bloggen. Du kan event. bruke Google translate, eller Google etter norske oppskrifter. Denne type kaker er for spesielt interesserte og allergikere, tenker jeg og de blir enormt kostbare i forhold til tradisjonelle kaker. Klem, Ingrid

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..