Soltørkede tomater

Soltørkede tomater får meg til å tenke på Italia. Jeg spiste søndagsmiddag på en italiensk bondegård for en del år siden, og ute på gårdsplassen lå tomatene til tørk på brett i solsteiken. Ja, de lå åpent der blant biler, hunder og gjester. Dette var en type åpen bondegård med middagsservering i deres private hjem. Faktisk etter måltidet der at jeg elsker salvie.De beste tomatene er de jeg legger i olje selv, synes jeg. Da får de den rene tomatsmaken jeg gjerne vil ha.Jeg kjøper en pakke helt tørre naturell tomater og lar dem ligge i eddikvann til de er blitt bløte. Deretter skyller jeg dem godt i et dørslag og legger dem på glass og fyller på med solsikkeolje. Nå er de klar til å spises som de er, eller til å lage tomatpesto f.eks.

Publisert av

ingridtunheim

Hei, jeg er Ingrid og jeg bor på Jæren. Hjertelig velkommen til min blogg. Den handler om alt og ingenting fra min hverdag. Dagene hjemme, på hytta eller på jobb der jeg flyr rundt omkring som purser i SAS.

4 kommentarer om “Soltørkede tomater”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..