Soltørkede tomater

Soltørkede tomater får meg til å tenke på Italia. Jeg spiste søndagsmiddag på en italiensk bondegård for en del år siden, og ute på gårdsplassen lå tomatene til tørk på brett i solsteiken. Ja, de lå åpent der blant biler, hunder og gjester. Dette var en type åpen bondegård med middagsservering i deres private hjem. Faktisk etter måltidet der at jeg elsker salvie.De beste tomatene er de jeg legger i olje selv, synes jeg. Da får de den rene tomatsmaken jeg gjerne vil ha.Jeg kjøper en pakke helt tørre naturell tomater og lar dem ligge i eddikvann til de er blitt bløte. Deretter skyller jeg dem godt i et dørslag og legger dem på glass og fyller på med solsikkeolje. Nå er de klar til å spises som de er, eller til å lage tomatpesto f.eks.

4 kommentarer om “Soltørkede tomater

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.