Hvor gammel er du?

Jeg er hjemme igjen etter fire dager borte på jobb og jeg har hatt en natt i Bergen, en i Tromsø og en i Oslo. Jeg har jobbet sammen med Tobias på 25 og Hilde på 44 og vi har hatt det så hyggelig disse dagene.

Noen ganger har vi god tid, andre ganger ikke. Disse dagene har vi hatt god tid og vi har blant annet diskutert alderen vår. Da mener jeg den alderen vi føler vi har. Har evolusjonen spilt oss et puss og latt kroppen bli eldre, men ikke latt hjernen følge med i like stor grad? For 250 år siden var gjennomsnittlig levealder for kvinner 35-40 år. Det kjennes nemlig slik ut for mange at alderen stopper opp ved sånn ca 40, altså den alderen du føler du har. At vi føler oss mye yngre enn vi egentlig er, har det med livsstil og kultur å gjøre, eller var det aldri meningen fra starten av at vi skulle bli så gamle som vi blir nå? Hva tror du, og føler du deg yngre enn du egentlig er?

Publisert av

ingridtunheim

Hei, jeg er Ingrid og jeg bor på Jæren. Hjertelig velkommen til min blogg. Den handler om alt og ingenting fra min hverdag. Dagene hjemme, på hytta eller på jobb der jeg flyr rundt omkring som purser i SAS.

6 kommentarer om “Hvor gammel er du?”

  1. Jeg har ofte identificeret mig med mennesker der er ældre end jeg selv. Og jeg er gift med en mand der er 13 år ældre end jeg, og jeg har flere veninder som er omkring 15 år ældre end jeg. Men i de seneste år, kan jeg godt bliver forbavset over hvor gammel jeg er. Forbavset over at kroppen forandrer sig, både i det ydre og i funktionalitet. Det er mærkeligt. Jeg ved ikke om det er fordi jeg føler mig yngre, end jeg er. Det tror jeg egentlig ikke. Jeg er bare forbavset over hvordan det føles at blive ældre. Men alder er noget mærkeligt noget. For på en eller anden måde er man jo den samme som 55-årig som man var som 5-årig. Sådan oplever jeg det i hvert fald.
    Kh Nana

    1. Det er nettopp det, Nana. Jeg føler at spesielt ansiktet endrer seg, men ikke jeg liksom. Kroppen min føles akkurat lik nå som da jeg var yngre. Heldigvis har jeg ikke vondt noen sted og er lett og ledig, meg kjenner ikke alltid den aldrende damen jeg ser i speilet. Klem, Ingrid

  2. Lige i dag er min krop meget tydelig om min alder – slæbte alt for meget i går, og det kan mærkes! Det er svært for mig at vænne mig til, at jeg ikke kan det samme som for tyve år siden, når nu hovedet er det samme. Og tænk engang, når jeg står foran spejlet, er der sådan en gammel kone, som hopper ind foran mig 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..