10 dager

10 dager er alt som skal til for å dyrke dine egne ertespirer. For hva er vel bedre enn følelsen av glede og tilfredshet enn selvdyrket nå på denne tiden av året. Gleden av å se de små spirene som vokser så raskt at du nesten kan se endring fra dag til dag.Sukkerertfrøene legges i vann i 24 timer før de settes ca 2 cm ned i en potte fylt med jord. Vann godt og dekk toppen av potten med tynn gjennomsiktig plast og plasser den i vinduskarmen. 2-3 dager senere vil du se at spirene begynner å strekke seg etter lyset.

Sukkerertspirene er supre å klippe av og bruke i salat eller som dekor, eller du kan plante dem ut og la dem gi deg søte, friske og knasende sprø sukkererter i sommer. Dersom du ikke har hage kan de plantes i en litt større krukke på terrassen eller balkongen. Husk bare å gi dem noe å klatre på. Har du ikke gulvplass, kan de kanskje dyrkes i en balkongkasse på veggen og la dem vokse nedover.

Publisert av

ingridtunheim

Hei, jeg er Ingrid og jeg bor på Jæren. Hjertelig velkommen til min blogg. Den handler om alt og ingenting fra min hverdag. Dagene hjemme, på hytta eller på jobb der jeg flyr rundt omkring som purser i SAS.

4 kommentarer om “10 dager”

  1. Jeg har gjort det samme, men med tørkede, gule erter. Spirene er dekorative og smaker utrolig godt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..