10 dager

10 dager er alt som skal til for å dyrke dine egne ertespirer. For hva er vel bedre enn følelsen av glede og tilfredshet enn selvdyrket nå på denne tiden av året. Gleden av å se de små spirene som vokser så raskt at du nesten kan se endring fra dag til dag.Sukkerertfrøene legges i vann i 24 timer før de settes ca 2 cm ned i en potte fylt med jord. Vann godt og dekk toppen av potten med tynn gjennomsiktig plast og plasser den i vinduskarmen. 2-3 dager senere vil du se at spirene begynner å strekke seg etter lyset.

Sukkerertspirene er supre å klippe av og bruke i salat eller som dekor, eller du kan plante dem ut og la dem gi deg søte, friske og knasende sprø sukkererter i sommer. Dersom du ikke har hage kan de plantes i en litt større krukke på terrassen eller balkongen. Husk bare å gi dem noe å klatre på. Har du ikke gulvplass, kan de kanskje dyrkes i en balkongkasse på veggen og la dem vokse nedover.

4 kommentarer om “10 dager

  1. Jeg har gjort det samme, men med tørkede, gule erter. Spirene er dekorative og smaker utrolig godt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..