En smak av sommer

Syrinene står i fullt flor om dagen og man kan kjenne den deilige lukten de sprer rundt seg. Jeg har laget isbiter fylt med syriner fra hagen min.

Hvor fint skal det ikke bli med syriner i vannkaraffelen en varm sommerdag ute i solen. Eller om du vil gjemme dem til høst og vinter kan du ta dem frem da for å drømme deg tilbake til sommeren og våren som var. Skyll syrinene godt så de blir fri for eventuelle insekter og pollen. Legg en passe blomst i hver isbitform, hell over vann og sett formen i fryseren.

I fjor laget jeg noen andre søte isbiter. Det finnes en mengde spiselige blomster, så det er bare å velge og vrake. Dekorativt er det, og små gleder i hverdagen setter i alle fall jeg pris på.

Publisert av

ingridtunheim

Hei, jeg er Ingrid og jeg bor på Jæren. Hjertelig velkommen til min blogg. Den handler om alt og ingenting fra min hverdag. Dagene hjemme, på hytta eller på jobb der jeg flyr rundt omkring som purser i SAS.

6 kommentarer om “En smak av sommer”

    1. De ser lekre ut, men da jeg brukte dem i vannmuggen i dag bli blomstene brune. Det var ikke delikat. Jeg visste heller ikke at de var spiselige før jeg så at i Danmark lager de syrinsaft. Da tenkte jeg at de ville være fine i isbiter også. Klem, Ingrid

    1. De ser lekre ut, men de blei brune i vannmuggen. Det var ikke delikat. I Danmark lages syrinsaft så da tenkte jeg at de må kunne brukes i isbiter også. Skal bruke andre blomster neste gang. Klem, Ingrid

  1. Åh, hvor er de bare fine! – Men det er ærgerligt at de ser kedelige ud når isen smelter … Jeg har ikke nået at lave syrensaft i år pga. flytningen, men den smager altså godt – og den forbliver pæn 🙂
    Knus

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..