Sukkerbrød og naked cake

Altså, naked cake har jeg aldri laget, men det ser fint og fancy ut. Derimot har jeg bakt verdens enkleste sukkerbrød som ville ha egnet seg godt til nettopp naked cake.

Et godt og velformet sukkerbrød kan brukes til alt mulig og du bestemmer hva akkurat du liker best og har planer om.

Akkurat dette sukkerbrødet blei til en kjempegod tradisjonell marsipankake fylt med krem og bringebærsyltetøy. Ellers så kan jeg anbefale sukkerbrød fylt med pisket kremfløte iblandet ferdig kjøpt romkrem og melisglasur på toppen. Det er enkelt og kjempegodt.

Før jeg fyller mine sukkerbrød med krem dynker jeg dem alltid med litt melk for å tilsette litt fuktighet. Jeg deler det i to eller tre lag og dynker lagene, men ikke topplaget.

Til en 24 cm form trenger du;

  • 4 egg
  • 160 g sukker
  • 120 g hvetemel
  • 30-40 g potetmel
  • 1 ts bakepulver

Jeg steker kaken på nederste rille i stekeovnen på 180 grader til den slipper kanten i formen, og i tillegg stikker jeg en pinne/strikkepinne i midten for å sjekke at det ikke setter seg deig på pinnene og kaken er gjennomstekt.

8 kommentarer om “Sukkerbrød og naked cake

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..