Enkel ovnsbakt omelett

Noen ganger er det fint å lage litt store porsjoner sånn at de kan fordeles over flere måltid. Da er det perfekt å steke omelett i stekeovnen og oppbevare den i kjøleskapet. Når den stekes i stekeovnen trenger jeg ikke å passe på så mye og jeg kan gjøre andre ting imens.

Omelett kan spises varm som den er, men smaker like godt kald på brødskiva i matboksen eller som en liten tapasrett. Noen ganger har jeg hverken tid eller lyst å tilbringe så mye tid på kjøkkenet, så da fungerer det fint som middag også.

Til denne formen som er ca 17×23 cm har jeg brukt 8 egg, 8ss kaldt vann, vårløk, paprika, spekeskinke, revet ost, koriander og salt. Smør formen i bunn og legg i alle ingrediensene du ønsker å ha oppi og strø litt revet ost oppå. Hell over eggeblandingen og strø resten av osten på toppen og stek på 200 grader til omeletten har levret seg, 25-30 min ca. Etter stekingen har jeg har lagt på avocado og tørkede chiliflak.

Til omelett kan innholdet varieres i det uendelige utifra det du liker og har tilgjengelig.

Bon appetitt!

4 kommentarer om “Enkel ovnsbakt omelett

  1. Dette fikk jeg lyst til å lage. Fin måte å bruke opp rester. Jeg pleier å lage mine i muffinsformer i stedet for en stor form😊
    Takk for at du minnet meg på denne geniale retten!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..