Verdens beste biscotti

Ja altså, jeg tuller ikke. Disse er sjukt gode og for meg, verdens beste. I tillegg er biscotti supert til kaffen eller teen nå fremover når den kan nytes utendørs. Det er kanskje noe år siden biscotti hadde sine glansdager her til lands, men de smaker fortsatt like godt.

Jeg lager en porsjon og oppbevarer dem lett tilgjengelig i glasstårnet mitt, som jeg har hatt i en årrekke.

Jeg husker ikke hvor jeg har tatt oppskriften fra og denne gangen har jeg tørket aprikos oppi også. Sjukt godt!

Det er fot gjort å lage disse og like fort gjort å spises opp.

  • 200 g mandler
  • 3 egg
  • 250 g sukker
  • 3 ss vaniljesukker
  • 1/2 ts salt
  • Revet skall av en sitron
    400 g hvetemel
    1,5 ts bakepulver
  • Pisk egg, sukker, salt og vaniljesukker til tykk eggedosis. Tilsett hakkede mandler, sitronskall og event. tørket aprikos, tranebær o.l. eller annen type nøtter. Til slutt blander du inn mel og bakepulver.
  • Del deigen i tre emner og rull til pølser og klem dem flate, 8-10cm brede. Stek de tre flate pølsene på 175 grader midt i ovnen i 30-35 minutter. Ta brettet ut og skjær biscottien i ca 2 cm brede biter. Legg biscottiene på en rist og sett dem inn i ovnen igjen på 50-80 grader og la dem tørke. Jeg liker best at de er godt tørre på utsiden og bittelitt myke inni.

    7 kommentarer om “Verdens beste biscotti

    1. Hørtes så gode ut. Skal prøve på disse.
      Min datter er veganer, men skal tro om ikke jeg kan kutte ut eggene…. må finne en erstatter.
      Takk for tips. Gleder meg til deilige stunder i solveggen fremover.

    2. Bare smakt på cafè ..godt det også..men er nok ekstra gode når man lager selv..ser innbydende ut 🙂 Ønsker deg en fin kveld ❤ Annebe

    3. Jeg vet egentlig ikke hvordan biscotti skal være, men de jeg har forsøkt å bake selv, blir sykt knallharde. Jeg vet de gjerne dyppes i kaffen, men jeg foretrekker å drikke kaffe og te ved siden av det jeg spiser 🙂 Kanskje disse biscottiene blir mer porøse?
      Må nok forsøke 🙂
      Takk for oppskrift 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

    WordPress.com-logo

    Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

    Google-bilde

    Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

    Twitter-bilde

    Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

    Facebookbilde

    Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

    Kobler til %s

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.