Panettone

Panettone er en italiensk julekake, men altså, den smaker like himmelsk godt når det er vår. Kaffe utendørs, nybakt kake og fuglekvitter, det er jo en magisk kombo. Jeg smakte panettone hos min kollega for noen dager siden og var solgt ved først munnfull. Det blir jeg jo lett når det kommer til kaker og godsaker.

Deilig gjærdeig fylt med rosiner, sukat og tørket aprikos.

Kaken skal opprinnelig være veldig høy, men det er ikke viktig for meg. Jeg laget halv porsjon i en 18 cm form.

Har du lyst å bake kommer oppskriften her og den skal visstnok være utformet av Eyvind Helstrøm og Ingrid Espelid Hovik.

  • 2 pakker rosiner av god kvalitet legges 2 timer i en drøy dl whisky
  • 1 pk sukat og 1 pk aspikat ( jeg brukte aprikos)
  • 4 egg
  • 450 g hvetemel, helst spelt
  • 1 pk gjær til søt bakst
  • 2,5 dl lunken melk
  • 100 g sukker
  • 200 g smeltet usaltet smør
  • 1 knivsodd salt

Rør sammen alt unntatt tørket frukt og hev i en time og tilsett deretter resten. Etterhev og stek kaken nederst i ovnen i 1,5 timer på 175 grader. Min halve porsjon stekte ca en time.

5 kommentarer om “Panettone

    1. Ja heldige deg som har feriebolig der. Jeg vil reise til Como en gang igjen. Det er et så vakkert område, også over i Sveits er det flott. Jeg liker det mye bedre enn badestrender i «syden».

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.