Digge polarbrød

I helgen når jeg har fri liker jeg å gjøre litt forskjell fra ellers i uken med å ha litt lange og late frokoster. Jeg spiser ikke så mye brødmat, men har bakt noen deilige polarbrød som er så fine å ha klar i fryseren.

Jeg slenger bare et par stykker i brødristeren, og vips så ligger de som nystekte klar på tallerkenen.

Denne oppskriften gi ca 24 brød.

  • 100g små havregryn
  • 450g grov sammalt hvete
  • 450g hvetemel
  • 50g sukker
  • 0,5 ts salt
  • 50g gjær
  • 5 dl melk
  • 3 dl vann
  • 3 ss linfrø
  • 1 dl rapsolje
  • Lag vanlig gjærdeig og hev i en time. Del deigen i 24 emner og trill ut boller som heves i 10 minutter. Klem så bollene flate og kjevle til polarbrødstørrelse. Hev i 30 minutter og prikk dem med gaffel før de stekes på 220 grader i 8-10 minutter.
  • 2 kommentarer om “Digge polarbrød

    Legg igjen en kommentar

    Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

    WordPress.com-logo

    Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

    Google-bilde

    Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

    Twitter-bilde

    Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

    Facebookbilde

    Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

    Kobler til %s

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..