Moussaka med cottage cheese

Aubergine er kanskje den beste grønnsaken jeg vet om i tillegg til fennikel, og i moussaka er det aubergine. Derfor liker jeg å lage moussaka som har få, enkle og rene ingreidienser og smaker. Jo enklere jo bedre.

Du trenger karbonadedeig eller kjøttdeig , aubergine, løk, hvitløk, frisk persille og basilikum, knuste hermetiske tomater, cottage cheese, noen skiver gulost, malt kanel og muskatnøtt, salt og pepper.

Finn frem stekepanna, skjærefjølen og kjøkkenkniven og skjær auberginen i 1/2-1 cm tykke skiver og legg dem på en plate og strø over salt. La dem ligge minst 15 min for å trekke ut vann. Skyll dem og tørk dem med kjøkkenpapir og stek skivene litt på hver side i stekepannen.

Brun kjøttdeigen sammen med løk og hvitløk og tilsett tomater, kanel og urter og la det småkoke 15-20 min. Bland inn revet muskatnøtt i cottage cheesen.

Legg så et lag kjøttsaus i bunn av en ildfast form, så aubergine og deretter cottage cheese. Fortsett med flere lag til du har brukt alt og avslutt med gulost på toppen før du steker moussakaen 225 grader i ca 30 minutter. Om du klarer å vente er det fint å la moussakaen få hvile litt før du skjærer i den.

Vil du har en kraftigere rett kan du lage tradisjonell hvit ostesaus i stedet for cottage cheese, tilsette tomatpuré, chili eller andre smaker som du liker.

2 kommentarer om “Moussaka med cottage cheese

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..