Fiken med bacon

Fiken. Åå, jeg elsker dem både naturell og i tørket variant som jeg spiser ved juletider. Og så vakre og delikate som de er å se på da, i både form og farge. Smelt altså!

Disse skjønnhetene har jeg delt i to og stekt i baconfett med snittfarten ned og servert som forrett.

Til å lage dette trenger du fiken, bacon, lønnesirup, sherryeddik (jeg brukte solbæreddik) og chiliflak.

Jeg kuttet baconet i små biter og sprøstekte det, tok det ut fra panna og la det på kjøkkenpapir. Jeg lot fettet bil igjen i panna og tilsatte lønnesirup. Jeg la fikenene med snittflaten ned og stekte dem 5-6 minutter i baconfettet og lønnesirupen.

Jeg tok fikenene opp og la dem på tallerken. Deretter tilsatte jeg eddiken i pannen og kokte blandingen til en litt tykk saus som jeg dryppet over fikenene og litt på tallerken. Til slutt drysset jeg over sprøstekt bacon og chiliflak.

Ideen til å lage dette fant jeg her hos danske Karen.

4 kommentarer om “Fiken med bacon

  1. Åhhhh dette både ser og hørtes godt ut, må prøves ut 🙂 👍 Perfekt forrett, håper det smakte like godt som det ser ut på bilde 🙂 Takk for tips!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..