Syltede grønnsaker

Syltede grønnsaker er skikkelig godt og så ser de så fine ut! Har du ikke laget det før, ja så anbefaler jeg deg å gjøre det. Det er superenkelt og så fort gjort og lag gjerne flere glass slik at du kan gi bort noen. Det er både en kjekk gave å få og en kjekk gave å gi.

Du kutter opp de grønnsakene du liker i små tynne biter. Jeg har brukt finsnittet kål, rødløk, brokkoli, blomkål, rødløk, squash, gulrøtter, paprika, sukkererter og et par hele fedd hvitløk. Jeg stappet glassene helt fulle før jeg hellet over kokende lake og skrudde på lokket. Jeg oppbevarer dem i kjøleskap.

Laken laget jeg av en del eplesidereddik, to deler sukker og tre deler vann som jeg koker til sukkeret er løst opp. Samme oppskrift som syltet rødløk. Neste gang jeg skal lage syltede grønnsaker så skal jeg tilsette noen sennepsfrø og laubærblad. Det tror jeg også hadde blitt godt.

Jeg bruker også å sylte gresskar som vi har som tilbehør til stekt fisk. Jeg elsker smaken og konsistensen på syltede grønnsaker i forskjellige varianter. I tillegg er de som sagt så fine å gi bort som små hjemmelagede vertinnegaver.

3 kommentarer om “Syltede grønnsaker

  1. Kan ikke huske å ha laget det.. i såfall for veeeeldig lenge siden 🙂 Ser jo både delikat og godt ut..fint tips 🙂 Kos deg med den nye uka ❤

  2. Takk for oppskrift. Dette skal jeg prøve. Bruker du samme lake på gresskar? Og hvordan kutter du den?

    Hilsen Kristin

Legg igjen en kommentar til Kristin Avbryt svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..