Paprika- og valnøttrøre

Har du lyst på noe skikkelig godt i helgen? Jeg anbefaler denne røren. Ja, du hørte riktig. Paprika og valnøtter i en røre. Jeg tenkte at det var en litt merkelig kombo da jeg hørte om denne, men jeg rett og slett elsker den. Ja, virkelig elsker den og har aldri smakt noe lignende som jeg kan sammenligne med.

Denne passer godt som tilbehør på en buffé. Den kan spises akkurat som du vil, men jeg bruker den gjerne litt på samme måte som hummus. Som topping på en salat, som dipp, i Buddha bowl eller på et knekkebrød osv.

Har du lyst å lage denne så gjør du som følger;

  • 50 g valnøtter
  • 150 g rød paprika
  • 1/2 dl olivenolje
  • 2 ts Sambal oelek eller harissakrydder
  • 1/2 ts salt
  • Stek nøttene på en tørr stekepanne til de får litt farge. Hell nøttene på et kjøkkenhåndkle og gni bort event. løst skall. Del paprikaen i to, ta bort frøene og legg den under grillen i stekeovnen til skinnet blir delvis svart og løsner. Fjern skinnet. Miks paprika og olje i en blender eller stavmikser. Tilsett nøttene og miks videre til de er finhakkede. Krydre røren med salt og Sambal oelek eller harissa.
  • Bon appetitt!
  • 4 kommentarer om “Paprika- og valnøttrøre

    1. Paprika og valnøttrøre må da være utrolig godt til hvit fisk sammen med masse grønnsaker😁
      Den må prøves

    2. Elska alt med valnøtter før..men etter jeg ble allergisk mot Bjørka da jeg var gravid.. klør jeg i munnen av nøtter..men kan tenke meg dette var godt 🙂 Så di friske fien bildene av deg i det forrige innlegget.. Riktig godt nytt år til deg og dine ❤ Annebe

    Legg igjen en kommentar

    Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

    WordPress.com-logo

    Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

    Google-bilde

    Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

    Twitter-bilde

    Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

    Facebookbilde

    Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

    Kobler til %s

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..