Har du smakt, og hørt om, dalgona?

Dalgona er en kaffedrikk fra Sør-Korea og som i disse dager også har fått navnet karantenekaffe. Savner du kafébesøk og har lyst på en digg kaffe, så prøv denne. Den er så tullete god, nesten som en dessert å regne.

Kaffen er like magisk god som den ser ut og ikke er den vanskelig å lage heller. Kun fire ingredienser trenger du.

Det du trenger er melk, pulverkaffe, sukker og vann og slik gjør du for å lage to glass. Frister det ikke med så mye sukker kan du bruke SukrinGold i stedet.

Bland 2 ss pulverkaffe, 2 ss sukker og 2ss varmt vann. Dette visper du til det blir en tykk krem. Finn frem glass, legg oppi isbiter og hell oppi H-melk. Legg den vispede kremen på toppen og server. Jeg pyntet toppen med litt sjokoladepulver, og rør gjerne litt i drikken før du smaker så kaffekremen blir blandet med melken.

Publisert av

ingridtunheim

Hei, jeg er Ingrid og jeg bor på Jæren. Hjertelig velkommen til min blogg. Den handler om alt og ingenting fra min hverdag. Dagene hjemme, på hytta eller på jobb der jeg flyr rundt omkring som purser i SAS.

11 kommentarer om “Har du smakt, og hørt om, dalgona?”

  1. Foretrekker orginalen som Helleskitchen skriver om i dag. Denne blir altfor «kvalmende» med så mye melk.

  2. Jeg lagret oppskriften da jeg kom over den forleden dag, og har lyst å lage den, men så hadde jeg ikke pulverkaffe, så det må jeg få kjøpt først 🙂 Ser flere har laget den, og den høres veldig god ut 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..