Barnebunad

Kanskje kan jeg kalle barnebunaden jeg broderte til min datter for snart 30 år siden for vintage. Den er så fin, men nå er den ganske slitt og trenger en real oppfriskning. Det er det jeg har holdt på med i dag. Det er mye jobb, men det blir så fint når den blir ferdig og jeg gleder meg til barnebarna kan ta den i bruk.

Jeg har hatt bunaden på rens og nå har jeg demontert den for å sy på nytt for. Da den var ny var foret grønt slik som det nye jeg setter på nå. Tidens tann har endret foret fra grønt til sennepsgult og kanten nederst på stakken var slitt med mange, mange hull.

Jeg har brodert mange bunader, men denne er den jeg har likt best å brodere. Så flotte markblomster og så mange forskjellige typer sting.

Mange timers arbeid gjenstår og heldigvis har jeg god tid. Den skal ikke tas i bruk før det blir 30-årsjubileum.

Hva har du gjort i dag?

Min Brennende kjærlighet

Matretter som er raske og enkle er det jeg liker aller best å lage og brennende kjærlighet en en sånn rett. Jeg laget det litt sent i ettermiddag da jeg kom hjem fra et kafébesøk som gjorde at jeg ikke var hjemme før ved middagstid. Da er dette perfekt å servere i en fei.

Lag potetmos som du liker den og bland inn revet ost. Jeg laget mos av blomkål, sellerirot og husholdningsfløte og synes det er godt med en liten dasj sennep oppi.

Stek baconbiter sprø i pannen, ta dem ut og stek sopp i baconfettet, og litt smør om det trengs, til den blir brun og fin og ha oppi noen eplebåter. Tilsett baconet og varm opp. Krydre med salt, pepper og rosmarin.

Enkel digg middag på 1-2-3.

Hjemmelaget brødrasp

Hjemmelaget brødrasp er så mye bedre enn den vi kan kjøpe på butikken. Det synes i alle fall jeg, og å kaste minst mulig mat er også helt i min gate. I tillegg tror jeg på at det er hakket mer sunt også, og mitt tidligere innlegg om brødrasp er ett av innleggene som har mange daglige besøk.

Denne gangen har jeg laget brødrasp av grove polarbrød som snart gikk ut på dato. Jeg la dem på rist i stekeovnen på 100 grader varmluft til de blei helt tørre og kjørte dem deretter i kjøkkenmaskinen til jeg fikk den konsistensen jeg liker. Faktisk så blei de så gode som tørre at de fint kan spises som knekkebrød om du ikke vil raspe dem.

Happy valentinesday

Nå er den her, dagen for å strø om seg med massevis av kjærlighet i alle varianter. Være rause, inkluderende og skape kjærlighetsmagi rundt oss. Gjøre det lille ekstra som gjør at dagen blir magisk fin både for deg selv og andre.

Overrask med en deling cocktail, med eller uten alkohol, før eller etter middagen, tilby skulder- eller fotmasasje, et deilig fotbad eller gled noen med en kjærlig hilsen på en post’it lapp på speilet, en melding eller en Snap. Det bitte lille ekstra som skal til for å gjøre dagen magisk fin. Gjør noe du kjenner er naturlig for deg.

Ønsker deg en deilig og magisk valentinesday!

Kule skinnbukser

Skinnbukser er en evig klassiker og lenge har jeg hatt lyst på et par og nå har jeg endelig funnet noen jeg kjenner er både fine og comfy. De er brune og har en liten bootcut og så har de akkurat passe lengde til mine korte bein. Dette er mitt første par skinnbukser, ever!

De er så gode på og nå kjenner jeg at jeg har lyst på flere. Jeg er litt skeptisk til meg og svarte skinnbukser, men kanskje om jeg finner et par jeg kan like.

Skinnbukser er fine både til hverdags og fest, alt etter hva de styles sammen med, og ikke minst strømper og sko også.

Bruker du skinnbukser?