En å følge på Instagram

Enten du liker virkelighet, virkelighetsflukt eller inspirasjon, så har Instagram et hav av flotte kontoer å velge mellom. Det er fort gjort å bli frastjålet tid der. En av dem jeg liker å følge er Celeste Barber med kontoen celestebarber. Jeg synes hun er uendelig morsom med sine parodier. Ofte lettkledde damer i alle tenkelige og utenkelige posisjoner. Parodien på Victoria Beckham synes jeg er ekstra morsom.

Har du noen Instagramfavoritter?

Å være mormor

Hei mandag i et forferdelig vær med vind, regn og slaps. Jeg kledde meg i yogatøy i dag tidlig for å dra på yogatime, men da jeg sjekket telefonen fikk jeg vite at barnebarnet var hjemme fra barnehagen med feber. Jeg tenker at jeg kan bidra med det jeg kan siden jeg har fri fra jobb i dag, og droppet yogatimen for å hente henne hjem til meg. I skrivende stund ligger hun på sofaen ved siden av meg og sover. Å være sykepasser når det trengs og muligheten er der, det er også en del av det å være mormor.

Key lime pie

Hei og god søndag. Jeg laget en så fin dag for meg selv i går, du også, håper jeg. På impuls invitere vi gjester til å spise middag sammen med oss og jeg fikk lyst å servere noe til kaffen etterpå. Jeg ville det skulle smake godt og være raskt og enkelt å lage.Valget falt på Key lime pie. Er du ikke glad i å bake, eller sliter med å få tilfredsstillende resultat, prøv denne. Den smaker fantastisk, jeg lover og det kan umulig gå galt. Deilig kjeksbunn og frisk fløyelsmyk krem med smak av lime. Lovely, sier jeg bare.

Hei lørdag

Gjør denne lørdagen til en fin en. Dagene har så lett for å gå i hverandre som en stor masse, så prøv å gjøre denne lørdagen litt annerledes og spesiell. En til å ha i minneboken.Stell pent med deg selv. Ta et avslappende bad med god velpleiende badeolje i ettermiddag og sett på favorittmusikken. Inviter venner eller naboen inn på et glass vin eller en kaffe før lørdagsmaten skal forberedes. Eller inviter noen på sparket til å spise lørdagsmiddagen sammen med deg/dere. Uansett hva du velger, prøv å gjøre denne lørdagen minneverdig. Det skal jeg gjøre, den kommer aldri igjen.

Nanbrød og raita

Januar er måneden for en frisk start. Starte på et nytt og ubrukt år, starte med mine nyttårsforsett og å bruke maten som allerede ligger i fryseren. I dag fant rester av en indisk kyllinggryte som var mer enn ett år gammel. På tide å spise den nå, tenkte jeg og fant en god unnskyldning til å bake tilhørende nanbrød. Det er så godt, og det er raita også.

Når jeg lager raita bruker jeg den tørkede mynten min, den som jeg også bruker til te. Jeg elsker slike små ting som jeg kan lage selv og ta med meg fra sommeren.

Mine ingredienser til raita er;

 • Agurkterninger
 • Tomattreninger, det faste kjøttet
 • Chili
 • Yoghurt naturell
 • Hvitløk
 • Salt og pepper
 • Mynte

Til 8 nanbrød lager jeg en deig av;

 • 500 g hvetemel
 • 25 g gjær
 • 2,5 dl melk
 • 1 ts sukker
 • 1 ts salt
 • 2 ts bakepulver
 • 4 ss olje
 • 2,5 dl yoghurt naturell eller matyoghurt

Jeg klapper brødene flate mellom hendene, som jeg smører inn med olje. Sett ovnen på grill, medium. Legg to brød på bakepapir og sett stekebrettet litt høyt opp i ovnen. Grill brødet til passe farge, snu det og grill på andre siden. Pass på bakepapiret. Hos meg tok det nemlig til å brenne inni ovnen. Jeg hever deigen før jeg lager brødene, men ikke etterpå. Nan kan lett fryses og tas opp igjen.

Frokost

I dag var jeg så heldig å være invitert til frokost sammen med flere andre damer og ikke hvilken som helst frokost. Vertinnen bød på de mest fantastiske hjemmebakte brød, ja i flertall, godt pålegg og deilig kaffe kokt på gammeldags kaffekjel. Det er det mange år siden jeg har smakt.Slike små sammenkomster på en vanlig hverdag er kjærkomment. Men, det må beregnes god tid. Tid for mye prat, latter og diskusjoner, for frokosten varte nesten helt frem til middagstid.

Jeg elsker slikt på en helt vanlig hverdag.