Strikk, drikk og spa

Jeg har invitert til strikk, drikk og spa på hytta i dag og jeg elsker å stelle og dulle rundt i mitt eget tempo og gjøre forberedelser. Gjestene mine blir et par netter og jeg håper på at været blir så bra at vi kan være i utestuen på kvelden med fyr i peisen. Det er alltid ekstra hyggelig.

Bordet er ferdig dekket med kluter fra Søstrene Grene som servietter. Jeg elsker at de brukes om og om igjen og at jeg bare vasker dem og at de ikke trenger stryking.

I kveld skal vi spise deilig bacalao og focaccia, drikke god vin og bare ha det avslappende hyggelig.

Sommerbling

Less is more, heter det i moteverdenen og jeg har kjøpt meg nye øredobber til sommeren. Skikkkelig glitrende ørepynt er alt man trenger for å løfte et antrekk.

En enkel jeans, en enkel hvit skjorte, eller T-skjorte og disse champagnefargede øredobbene, da trengs ikke noe mer stasj. Jeg kjenner at jeg må ha et veldig anonymt antrekk dersom jeg skal bruke glitrende øredobber.

Hvor fine vil de ikke også være en deilig sommerdag til en enkel kjole eller skjørt og T-skjorte. Akkurat det lille ekstra som gjør at du føler deg ekstra fin og stråler om kapp med sommerdagen.

Hipp hurra for 17.mai

Nå er den her, dagen som er fylt med så mye glede, forventning, samvær med familie og venner og fest. Alt som hører til feiringen av nasjonaldagen vår. Jeg håper dagen din er magisk fin.

Min dag skal tilbringes mange tusen fot opp i luften på jobb, og jeg liker det ikke, men sånn er det for mange i yrker som ikke ser forskjell på hverdag og helligdag. Jeg skulle bare ønske at jeg også kunne fått ekstra lønn for å jobbe slike dager, slik som de fleste andre i vårt land får.

Inni er vi alltid unge

Jeg har lest Sissel Grans siste bok, Inni er vi alltid unge. Hun skriver om det å bli eldre og om hvordan eldre ofte diskrimineres og ikke blir regnet med. Om hvordan man blir eldre i kroppen, men at inni kjenner vi oss alltid unge.

Jeg kjenner meg så uendelig godt igjen når jeg leser og tenker at jeg skal lese den flere ganger. Jeg tror det vil være lærerikt for yngre mennesker også å lese denne boken for å få et bedre bilde og forståelse for de eldre og de fire aldrene vi mennesker går igjennom.

Utestuen er ferdig

Nå er jeg ferdig å male veggene i utestuen og jeg blei så fornøyd med fargevalget og ser frem til mer varme og fine sommerdager.

Jeg valgte fargen Elegant, men vurderte også Band Stone som er hakket lysere, men da ville sofaen og veggene har gått mer i ett. Jeg syntes det blei fint med litt kontrast.

Lange fine kvelder med fyr i peisen, noe godt i glasset med hyggelige gjester eller alene. Det er mye å glede seg over og å se frem til.

Har du lyst å se hvordan utestuen var før, kan du klikke HER.

Nybakte småbrød

Nystekte småbrød av rugmel og deilig ost som kan nytes utendørs til lunch, hørtes ikke det forlokkende ut. Jeg lover, det var fantastisk.

Deigen kaldheves i kjøleskapet over natten, og jeg er alltid klar for dagens gjøremål når jeg står opp, så da er det praktisk at deigen også er klar.

De blei så saftige og gode, og rugmelet satte en ekstra spiss. De er perfekte til supper, salater og middager også. Oppskriften fant jeg i Tara og den kommer fra Tina Nordström.

What’s for dinner?

Middag som er lekende lett å lage og som i tillegg smaker skikkelig godt, det liker jeg og i dag har jeg laget en slik middag. Har du lyst å høre om den?

Jeg har laget en gryterett med kyllingfilet hvor jeg har squashspagetti som tilbehør, men det passer godt med ris eller pasta også. Godt brød er sikkert også fint.

Jeg har kokt broccoli til, men det er bare å bruke det du liker, enten det er kokte grønnsaker eller en salat. Sausen smaker himmelsk og du, du kommer nesten helt sikkert skrape tallerkenen for å få med deg alt sammen.

Oppskrift til to personer med litt raus mengde saus;

  • 2 kyllingfileter
  • 1,5 dl vann
  • 1 terning kyllingbuljong
  • 1 beger lett crême
  • 3 ss mangochutney
  • 10 aprikoser
  • Ruccola

Skjær kyllingen i biter, krydre med salt og pepper og stek dem. Tilsett alt det andre unntatt aprikoser og ruccola og la det småkoke sånn ca 8-10 minutter. Tilsett opphakkede aprikoser og ruccola de siste minuttene.