Fra den ene byen til den andre

Etter å ha tilbrakt forrige natt i Alta skulle jeg til Trondheim på overnatting i dag, men plutselig havnet jeg i Bergen i stedet. En ting er sikkert, det blir aldri kjedelig på min jobb. Ja, ofte lange og slitsomme dager, men sjelden kjedelige. I morgen er planen å sove i Oslo, men kanskje havner jeg et helt annet sted da også. Jeg vet ikke, så det får jeg ta i morgen.

I alle fall, jeg har fått det koseligste loftsrommet på hotellet, med skråvegger og trekantvindu.

Bilder fra bryggen som dekor på rommet synes jeg var så delikat gjort. Som her på badeveggen, skikkelig fint.

Bergen et en flott by altså, og jeg måtte ta meg en liten luftetur nå i ettermiddag. Ikke er byen overfylt med turister heller på denne tiden, men noen er det jo.

Stille og fredelig inne på bryggen, og jeg undrer meg over, og tenker på alle de livene som er levd her gjennom alle årene.

Trenger du litt ekstra plass

Trenger du litt ekstra plass til små bilder, pyntegjenstander og ting du er glad i og som du vil ha fremme slik at du kan glede deg over dem hver dag? Da kan det være lurt å lage en liten hylle bak sofaen. Det er både enkelt og gir en fin utstillingsplass til tingene dine.

Bak vår sofa på hytta har vi satt opp en 17cm bred ubehandlet fjøl i eik, kjøpt på et byggvarehus. Den fungerer fint som hylle og sofaen kommer tilsvarende ut fra veggen. Hyllen er festet til tre føtter i samme plank. Enkelt og genialt, spør du meg.

Nystekte scones

Nyt gjerne noe ferskt og hjemmebakt i helgen. Å kjenne lukten av nystekt bakverk bre seg i huset er lukten av lykke.

Gjærbakst er godt, men nystekte scones er også med på listen over godt bakverk. I alle fall på min liste. Jeg elsker scones og det gode er at de er laget med bakepulver og ikke skal heves. Ja takk til alt som er fort gjort og smaker himmelsk.

Jeg har laget den grove varianten av denne oppskriften.

I stedet for å trykke ut sconesen med et glass så former jeg dem med hendene. Det gjør ikke noe om de er litt ujevne og rustikke i formen.

Scones smaker like godt til frokost som til ettermiddagskaffen eller -teen. Jeg liker dem med smør og stikkelsbærsyltetøyet mitt, eller med smør og brunost.

Jeg ønsker deg en magisk fin helg.

Happy weekend everyone

Om ikke lenge er allerede helgen her igjen og husk å senke skuldrene, ta noen dype pust og kjenn den herlige helgefølelsen fylle kroppen. Og du, skift gjerne til rent sengetøy og ta en velgjørende dusj eller bad før du legger deg i kveld. Den beste følelsen, jeg lover!

Jeg har fri litt av helgen og drar på jobb søndag morgen, men før det så skal første del av weekenden nytes.

Fiskesuppe til hverdags

Kremet fiskesuppe, det er noe som virkelig smaker godt, og når det er fort gjort å lage den i tillegg, ja da er det bare å sette igang.

Supper er noe jeg liker å spise både som middag og til lunch og har jeg rester, smaker den like godt dagen etter også.

Jeg kutter grønnsakene i biter til hverdags, men det gjør seg om du vil bruke tid til å kutte dem i fyrststikktynne staver. Det ser ekstra delikat ut, men det bruker ikke jeg tid på. Skal suppen være til fest eller gjester, så bruker jeg å ha oppi blåskjell og reker i tillegg.

For å lage denne enkle, men supergode kremede fiskesuppen til 4 porsjoner trenger du dette.

  • 1 liter vann
  • 3 fiskebuljongterninger
  • 5 ss smør
  • 4 ss hvetemel
  • 2 dl husholdningsfløte
  • 0,5 dl crême fresh
  • En god dasj soyasaus

Smelt smør i en gryte, tilsett mel, rør sammen og hell i vannet og buljongterningene og kok opp til terningene er oppløst. Tilsett så fløte, crême fresh og soyasaus og kok opp.

  • 2 gulrøtter
  • 1 liten grovhakket løk
  • 1 liten purre
  • 200 g sellerirot

Nå tilsetter du de oppkuttede grønnsakene og koker dem passe møre.

  • 400 g fisk

Til slutt tilsetter du fisken i biter og varmer opp. Smak til om du trenger mer salt, event. mer soyasaus eller buljongterninger.

Jeg serverer fiskesuppen med brød til, gjerne focaccia eller småbrød med solsikkefrø som jeg tiner opp fra fryseren

Blomstermagi

Ja, det er noe magisk vakkert å se på blomster, betrakte hver enkelt av dem og undre seg over at noe så uendelig fint kan komme ut av ett enkelt lite frø. Det er magi for meg og får meg til å kjenne på en dyp ydmykhet for kloden vår som gir oss så mye.

Denne gangen har jeg kjøpt noen fantastisk flotte nelliker til å ha i vasen. På denne årstiden, før det blomstrer utendørs, liker jeg å ha friske blomster i vasen inne.

Det virker som om nelliker har fått sin fortjente renessanse og i nye farger. Fra min barndom på 60-70-tallet husker jeg at mor kjøpte nelliker til helgen, men jeg husker dem kun i klare farger.

Disse duse fine fargene altså. Smelt!