Blogging

I disse dager er det 9 år siden jeg startet min første blogg og mye har skjedd siden den gang. De aller fleste bloggene jeg leste og fulgte den gangen er lagt ned for lenge siden. Kun en håndfull av dem driver fortsatt på med denne hobbyen. For det er en hobby og få tjener penger. De som gjør det, ja der er de fleste veldig mange år yngre enn meg og gjerne mye mer private enn jeg er komfortabel med. Jeg vil gjerne ha en personlig blogg, men ikke for privat.

Når jeg får en ide om et innlegg, prøver jeg å tenke på om dette er noe jeg kunne la meg inspirere av, eller like å lese i avslappings øyemed. Noen ganger lykkes jeg, andre ganger ikke. Jeg vandrer ofte rundt på nettet for ideer og inspirasjon.

Jeg velger bevist å ikke ha mye tekst, for jeg ser at jeg som leser ikke orker å lese lange innlegg og da tror jeg ikke andre liker det heller. I så fall må innleggene være godt skrevet og ha veldig interessant innhold. Seriøse og interessante artikler oppsøker jeg gjerne gjennom andre media enn private blogger.

Jeg er veldig ydmyk og takknemlig overfor alle dere som besøker meg her og jeg blir så glad for alle kommentarer og engasjement. Uten deg er ikke dette noe gøy og noen av dere føler jeg at jeg har ”kjent” i flere år.

Jeg ønsker deg en fantastisk dag og håper du besøker meg snart her igjen.

Ting jeg liker

Noe av det jeg har kjøpt, og som jeg virkelig er fornøyd med er skoene mine til å bruke innendørs. Hvorfor har jeg ikke kjøpt høye sko tidligere, tenker jeg nå.

Jeg liker egentlig ikke å gå uten sko hjemme. I alle fall ikke når det ikke er sommer og sol og jeg kan gå barbeint. Sokkelesten er ikke for meg. Jeg er bare 160 cm høy og da er det så deilig å komme litt opp i høyden på gode innesko.

Disse, med platå og kilehæl, er supre. Bare å sette foten rett inni dem. De er gode på og jeg kommer opp i bedre arbeidshøyde. Vinn vinn. Det er ikke typiske innesko, men jeg bruker dem til det og tror jammen jeg skal kjøpe meg et par til å ha på hytta også til våren.

Noen fine ting å gjøre

Hei fine mandag. Mandag føles ofte som en ny begynnelse og muligheten til å rette opp i ting som kanskje gikk litt skjeis forrige uke. Det er fint å vite at det nesten alltid er lov å starte på ny.

-Kjøp favorittblomstene dine med hjem så kan du glede deg med dem gjennom hele uken. Blomster og grønne planter gir gode vibber og energier i hjemmet.

-Sett deg ned og la tankene vandre for å finne ting du er glad og takknemlig for.

-Sett vekkeklokken en halv time tidligere enn vanlig og nyt en kopp kaffe eller te på sengen før du står opp.

-Skru av tv og data en kveld og bruk tiden til å være sammen med de du er glad i. Er du alene, er det fint å lytte til radio, musikk eller podcast mens du holder på med andre ting.

-Skift til rent sengetøy og ta et deilig bad eller dusj før du legger deg. Ingenting er som følelsen av nyvasket kropp i nyvasket fresht sengetøy.

-Ta trappen i stedet for heisen eller rulletrappen.

-Lag dobbel porsjon middag og sett restene i kjøleskapt til oppvarming en annen dag så du ikke trenger å lage middag hver dag etter jobb.

Jeg har strikket denne

Kjenner at jeg er ganske fornøyd med meg selv nå når jeg er ferdig med yngstedatterens setesdalsgenser. Håper bare den passer, for i morgen flyr den avgårde til henne med posten til Wien.

Jeg har strikket den i PerGynt, som er et gammelt norsk ullgarn. Min datter ønsket seg gammelt mønster med lus og denne garntypen. Glad ble jeg, for PerGynt er supert å strikke med, synes jeg. Ulempen er at det er tungt og mye hardere enn de fine nye og lette garnsortene som merinoull og alpakka. Fordelen er at genseren holder fasongen uten å reke.

Strikking fungerer litt som meditasjon for meg. Når jeg sitter med strikketøy flyr tankene som de selv vil i takt med strikkepinnene. Ulempen er at jeg blir så ivrig og får ikke gjort noe som helst annet før jeg er ferdig. I tillegg til at strikking er gøy, er det ekstra stas med hjemmestrikk.

Hallo du kjære fredag

Velkommen skal du være, og jeg møter deg med friske blomster. For en fin kombo, spør du meg. Den beste som finnes. Friweekend og friske blomster i vasen, som ikke bare er fine å se på, de gjør meg rett og slett glad og lett til sinns også.

Jeg har kjøpt meg rosa liljer og en stor bunt eucalyptus. Liljer er vakre både mens de åpner seg og de er vakre når de er helt åpne. Og eucalyptus, åå, det lukter jo så friskt og godt av dem.

Denne helgen skal jeg stelle og dulle litt her hjemme, og etter at støvkluten og støvsugeren er satt bort, skal jeg kose meg med mine innkjøp og stasje litt. I tillegg får vi noen gjester til middag i morgen og skal jeg gjøre litt forberedelser til det.

Ønsker dere alle en fantastisk weekend! Og tusen, tusen takk for alle fine ord dere legger igjen her inne. Det er så koselig og gjør meg så glad.

Ute til lunch

I dag har jeg vært ute til lunch. Ute til lunch med to venninner hvor vi var ute og gikk på turstien nedenfor der jeg bor. Vi hadde et mål, nemlig ut for å spise lunch.

Vi gikk i tåke og yr, i stor kontrast til solen og vårfølelsen i går.

Det kan faktisk være ganske så vakkert ute i gråvær og tåke også. Vi gikk og vi pratet og etter tre kvarter var vi fremme ved målet. Jøers’ kjøkken.

Her koste vi oss virkelig med med mer prat og deilig lunch før vi tok beina fatt og spaserte tilbake igjen.

Vinter eller vår

I dag går jeg for ja takk, begge deler. Jeg liker at været er sånn at jeg ikke helt kan bestemme meg for om det er vinter eller vår.

Solen er lav, men skinner på kroppen med sine deilige stråler og jeg får lyst å gå ut i sommerskjørt midt januar.

Jeg går for skoletter, skjørt, ullgenser, ullskjerf og ullue.

Jeg går for ja takk, litt av alt og digger ull og sommerskjørt.