Hallo igjen

Dagene går så fort og sommeren er allerede på hell, men jeg gir ikke slipp på den før vi skriver september. Jeg har tilbragt det meste av min sommer på jobb eller på hytta på Høvåg. Heldigvis har jeg vært innom hjemmet mitt før og etter hver jobbeøkt slik at jeg har fått vannet plantene mine, både utendørs og de inne.

Monesteraen min vokser og vokser og har klart seg så fint og nå til høsten har jeg lyst å kjøpe enda flere fine planter.

Jeg kommer trolig ikke til å publisere så mye fremover her på bloggen, så om du vil bli med meg kan du følge meg på instagramkontoen min, ingridtunheim. Håper vi ses der.

Ønsker deg en strålende fin dag og fine dager fremover i denne merkelige tiden vi er inne i.

Albykringle

Dette er et av de mest leste innleggene på bloggen min. På leserstatistikken kan jeg se at det leses av flere hver eneste dag og om jeg googler Albykringle, kommer denne opp på første siden.

Jeg skjønner det godt jeg. Jeg bakte nemlig denne i går. Den er utrolig god og mannen og jeg klarte å spise 2/3 av kringlen i løpet av dagen. Dessverre har vi ingen motstandskraft når det kommer til ferskt bakverk og nettopp derfor baker jeg ikke så ofte siden det kun er oss to til å spise nå når barna er voksne og flyttet ut forlengst. Nå skal det sies til vår fordel at jeg ikke laget full oppskrift, men en 2/3 oppskrift.


INNLEGG FRA MAI 2017

I 15 år har Mannen snakket om den fantastiske Albykringla som selges på kafeen Galleri F15 på Jeløya.


Endelig fikk jeg laget den til Mannens store overraskelse, glede og entusiasme. Jeg har, som sagt,  i alle disse årene fått høre om denne himmelsk gode kringlen. Jeg har smakt den selv også en gang vi var der for mange år siden, men kunne ikke huske hvordan den var.
Ifølge Mannen har denne oppskriften alltid vært hemmelig, men nå fikk jeg den altså, og da måtte jo kringlen prøvebakes. Hvorfor det heter kringle når det er en langpannekake vet jeg ikke.

Oppskriften fikk jeg hos Mette med Instagramkontoen mettefotografi.

125 g smør, 6 dl melk, 50-75 g fersk gjær, eller en drøy pose, 60 g sukker, 3 egg, 750 g hvetemel. Smøret smeltes i melken og avkjøles. Tilsett sukker og egg og bland dette i melet og tørrgjæren.

Fyll: 200 g sukker, 200 g smør, 1 ts vaniljesukker røres hvitt. Rør inn godt med eplemos.

Halve deigen legges i langpannen, så fyllet og så resten av deigen oppå. Strø godt med hakkede mandler og sukker på toppen, event. perlesukker.

Stekes i ca 25 min. på 200 grader midt i ovnen.

Takk, juli og velkommen august

Allerede er august her og jeg sier tusen takk til juli som har vært så fin selv om jeg ikke har hatt ferie. Ferien min hadde jeg i tre uker fra 2.juni i aldeles nydelig sommervær.

Første uken i juli var jeg 5 netter med med barnebarna på hytta på fridagene mine. Bare de og jeg og som vi kosa oss. Telt i hagen og nybakt sjokoladekake med markjordbær, etter oppskrift fra en barnebok. Kan det bli mer sommer og kos enn det.

En ny hverdag på jobb på startet etter ferien og jeg ser frem til den dagen vi kan kaste munnbindet i søpla. Jeg håper virkelig vi ikke kommer i den situasjonen i landet vårt at munnbind må bli en del av det daglige antrekket ute i det offentlige rom.

Bloggen min er blitt nedprioritert den siste tiden og det kommer den trolig til å bli fremover også. Jeg kjenner meg veldig uinspirert og litt lei sosiale medier. Jeg har hatt bittelitt mer aktivitet på min Instagram Story og må ta stilling til hva jeg skal gjøre utover høsten. På Instagram finner du meg på ingridtunheim.

Ønsker deg en fortsatt fin sommer selv om den ikke blir helt som planlagt og ønskelig i denne coronatiden.

Min levemåte

Jeg prøver å leve livet mitt på best mulig måte for meg utifra de forutsetningene jeg har og som jeg kan gjøre noe med og bestemmer over. Det jeg ikke kan gjøre noe med, prøver jeg å skyve unna. Jeg klarer det ikke til enhver tid. Ja ganske så ofte faller jeg utfor på forskjellige områder, men når jeg klarer å holde fokus, gir det meg mye større livsglede og en kropp som jeg kjenner er frisk og velfungerende. Både fysisk og psykisk.

Jeg leste en artikkel i KK på nett i dag om Maria Borelius som følte seg oppblåst og stinn i mage og tarm før hun la om kostholdet sitt og fikk et nytt liv. Det gjorde jeg også for snart 9 år siden, la om kostholdet mitt. Jeg begynte også å undre meg over, og se glede i, de små fine og magiske tingene i hverdagen. De små tingene som gjør en stor forskjell når jeg virkelig ser dem og setter pris på dem.

Maria Borelius har satt ord på hva som gjør livet godt for henne og vi er i samme båt, hun og jeg. I alle fall de aller fleste dagene da jeg holder fokus.

De fineste blomster

Ute nå altså, det er så mye fint å se på, og jeg liker så godt å pynte opp med det som sikkert for mange er ugress. Jeg ser vakre blomster.

Jeg har frihelg og starter fredagen med disse fine i vasen på bordet, både ute og inne.

Jeg ønsker deg en magisk fin helg selv om været kanskje ikke er det aller beste mange steder.

Halvstekte pizzabunner

Jeg elsker pizza. Det er ikke ofte jeg spiser det siden jeg prøver å kutte ned på mengden av karbohydrater til hverdags, men når jeg først spiser pizza, ja da vil jeg ha tynn og litt sprø bunn.

Ferdige halvstekte pizzabunner er perfekt å ha i fryseren og enkelt er det å lage dem også. Jeg bruker denne oppskriften og lager porsjonsbunner. Fint å lage en dag været ikke er topp.

Sommerstid er det ekstra deilig å ha disse ferdige bunnene klar i fryseren til å ta frem når jeg ikke har så lyst å bruke mye tid inne på kjøkkenet, men heller vil nyte sommeren utendørs. Da er det bare å plukke frem ferdige bunner, legge på fyll og steke og nyte sommeren.