En moderne familie

Påsken er tiden for å lese. I alle fall er det hva vi får høre om i aviser, magasiner og på nett. Jeg vet ikke helt om det er hva vi gjør i virkeligheten, men uansett er dette en kjekk roman.

Helga Flatland har skrevet en samtidsroman om en, ja, moderne familie. Denne familien består av foreldre med tre voksne barn og deres ektefelle/samboer og barn.Hele storfamilien drar til Italia for å feire farens, Sverre, 70-årsdag og på denne turen forteller Sverre og hans kone Torill sine barn og barnebarn at de skal skilles.

Alle de tre barna forteller om sitt liv og sin versjon om skilsmissen.

Hvor gammel er du?

Jeg er hjemme igjen etter fire dager borte på jobb og jeg har hatt en natt i Bergen, en i Tromsø og en i Oslo. Jeg har jobbet sammen med Tobias på 25 og Hilde på 44 og vi har hatt det så hyggelig disse dagene.

Noen ganger har vi god tid, andre ganger ikke. Disse dagene har vi hatt god tid og vi har blant annet diskutert alderen vår. Da mener jeg den alderen vi føler vi har. Har evolusjonen spilt oss et puss og latt kroppen bli eldre, men ikke latt hjernen følge med i like stor grad? For 250 år siden var gjennomsnittlig levealder for kvinner 35-40 år. Det kjennes nemlig slik ut for mange at alderen stopper opp ved sånn ca 40, altså den alderen du føler du har. At vi føler oss mye yngre enn vi egentlig er, har det med livsstil og kultur å gjøre, eller var det aldri meningen fra starten av at vi skulle bli så gamle som vi blir nå? Hva tror du, og føler du deg yngre enn du egentlig er?

Rød og hvit bowl

En god og rask start på dagen fylt med gode smaker gjør så godt for kropp og sjel. En god start kan gjøre hele forskjellen for resten av dagen. I alle fall for meg.Rødt og hvitt er en god og rask kombo.Her har jeg en skål fylt med cottage cheese, kefir, 1 ss kokosmelk og deilige røde rubiner av granateple. Kokosmelken gjør at denne blandingen får akkurat den lille smakstilsetningen jeg er så svak for. Du jo ha på granola, gryn, frø ol. også for gi det din personlige lille vri.

En stor kopp deilig varm kaffe og dagens avis, ja da starter dagen bra. Endatil så skinner solen, graset i hagen er grønt og jeg hører fuglekvitter. Ren magi!

Som tiden flyr

Håper du har hatt en strålende fin helg. Det ser ut som solen har strålt over store deler av landet vårt i helgen og delt av sine gode D-vitaminer.

Er du som meg og kjenner på at tiden flyr så fort avgårde, altfor fort. Jeg synes det er mandag og ny uke hele tiden og allerede nærmer vi oss slutten av mars. Akkurat nå gjør det ikke så mye. Jeg vil jo gjerne ha vår i luften.

Helgens roser er på hell allerede. Noen ganger får jeg dem til å stå lenge, andre ganger bare noen dager. Hemmeligheten min for å få rosene til å stå lenger hos meg er helt rene vaser. Jeg klorer og skyller dem godt for hver gang de har vært i bruk. I tillegg setter jeg rosene ut på natten, men nå har det vært så kaldt at det ikke har vært mulig.Det kan også hjelpe på holdbarheten om jeg kutter stilken kortere etterhvert som rosene begynner å fallere.

Har du noen gode blomstertips?

Påsken er gul.

Påsken er gul som solen, nyklekte kyllinger og som lemon curd. Nå er det tid for å planlegge de deilige fridagene og hva passer vel bedre enn å lage påskegul lemoncurd til å smøre på nystekte scones. Tenk så deilig, sitte i solveggen utenfor hytta, hjemme på terrassen eller ute på tur med nystekt lunt bakverk mellom fingrene.Scones trenger lite eller ingen forberedelser og ingrediensene har de fleste av oss i skuffer eller skap allerede. En veldig god oppskrift finner du HER.Nystekte scones er absolutt en av mine favoritter og i alle fall ingen tur til London uten å spise dem med en kopp te, clotted cream og syltetøy/curd opptil flere ganger.Lemon curd er så friskt og godt. Jeg elsker det meste som har smak og lukt av sitron. Finnes det noe mer fresht. Lemoncurd kan du også bruke til dessert og som du kan lese om HER.

Nå er det bare å skrive opp en sitron ekstra og noen rosiner på handlelisten. Og du, har du ikke melk eller kulturmelk i kjøleskapet til scones kan du gjøre som meg, blande det du har. Jeg blandet kefir og husholdningsfløte og du kan sikkert bruke yougurt også.

That saturday feeling

Lørdag ettermiddag, de aller beste timene i uken. Jeg har vært på bytur med en venninne og kjenner meg glad og takknemlig. Passenger synger “When we were young” og det får meg til å tenke på viktigheten av å ta godt vare på hver eneste dag. De er ingen selvfølge, dagene som kommer og går i et raskere og raskere tempo dess eldre man blir.

Mine podcastfavoritter

Når jeg har anledning hører jeg på podcast, enten med ørepropper eller høyt fra iPaden om mannen vil høre samme episode samtidig.-Jeg hører på den svenske FREDAGSPODDEN. Hannah og Amanda er så morsomme og de er vel verdt å høre på.

-Podcasten Bra damer med Guri Solberg. Hun intervjuer bra damer og her er min interesse avhengig av hvem som er gjest.

-Jeg liker Lindmo og Co. Anne Lindmo er et unikum og byr på seg selv sammen med sine assistenter. Hun får meg virkelig til å flire og le høyt noen ganger.-Urix er et bra TV-program. De har Urix på lørdag som går på nrk radio lørdager og det får jeg nesten aldri hørt. Derfor er det fint at det også sendes som podcast.

-KRIG & FRED er Urixredaksjonens egen podcast. Den er topp, og vil du høre min datter Malin prate om Vladimir Putin kan du lytte til episoden En natt endret alt for Vladimir Putin fra 15.mars.

Har du noen favorittpodcaster?